Etusivu  |  Esittely  |  CV  |  Levyt  |  Konsertit  | Kuvat  |  Arkisto

 

 

 

 


 
 

 

Ennakkotietoja tulevan CD:n julkaisusta

 

Lähiaikoina ilmestyy uutta suomalaista urkumusiikkia sisältävä levyni, jossa soitan valikoiman 1900-ja 2000-luvulla sävellettyjä teoksia. Jukka Koskisen ja Harri Kerkon teokset ovat varta vasten minulle sävellettyjä ja minun kantaesittämiä. Koskisen sävellyksen nimi Orbis Terrae et Veneris (Maan ja Venuksen kiertoradat) on myös levyn alaotsikko. Muut levyn säveltäjät ovat Bengt Johansson, Aimo Känkänen, Jouko Linjama ja Harri Viitanen. Vain Känkäsen ja Linjaman teokset on aikaisemmin levytetty.

Bengt Johanssonin molemmat sävellykset (1940-1950-luvuilta) olen myös mitä ilmeisimmin kantaesittänyt tänä ja viime vuonna. Aimo Känkäseltä on mukana Elegia, joka on siunaustilaisuuteen sävellettyä musiikkia. Jouko Linjaman teos on saanut inspiraationsa Pikku Prinssi -kirjasta. Harri Viitasen koraalifantasian materiaalina on perinteikäs koraalimelodia ja linnunlaulu.

Levyn ohjelmistovalinnalla olen halunnut painottaa, että uusi musiikki on monisäikeinen ja monitahoinen ilmiö. Nykyajan (urku)musiikki on haasteellista ja kompleksista mutta toisaalta myös varsin helposti lähestyttävää.

Levy on nauhoitettu Lahden Ristinkirkossa tämän vuoden huhtikuussa ja sen on tuottanut Harri Kerko. Levyä myy Fuga (puh.09-700 18251).

 

 

Tuomas Pyrhönen

 

 

 

 

 

 

 

   

TE DEUM - Peteris Vasks Organ Works
Uusi levy ilmestynyt!

--

Osta levyt verkkokaupasta:

--

--

©Tuomas Pyrhönen
all rights reserved

tuomas

tuomaspyrhonen.net